Gyűjtési akciók

Kedves Cserkészbarátaink és Támogatóink!

 

59 év telt el a Sík Sándor Cserkészparknak az életében. Akkor, 1964 ben mikor az eső táborozások zajlottak, óriási gondolat volt a tábor jövőjének felrajzolása, tervezése. Egy kis csoport, Bodnár Gábor, Gerencsér István atya, Kővári, Lajos atya and Dr. Némethy György egyedi elhatározással, majd közös összefogással megvásárolták a területet. Tudatában voltak, hogy a tábor fejlesztése, kezelése, gondozása sok anyagit és munkát fog követelni.

A képek tisztán mutatják a szebbnél szebb épületeket, építményeket  és sok minden mást, ami a csodásan szép táborozáshoz illő parkot alkotnak, de ezekből nehéz felmérni, hogy mennyi akarat, kemény munka és anyagi kellett mindezt megteremteni.

Most 2022-ben, a kihívások nem szünetelnek, újabb akadályokat kell áthidalni. A tábor fenntartása és karbantartása a Külföldi Magyar Cserkészszövetség legnagyobb évi kiadása.

Közel hatvan év alatt több ezer cserkész táborozott, végzett vezetőképző tábort, Nyári Iskolatábort, regős tábort vagy csapat tábort a parkban.  A táborozások évről évre megviselik a parkot,  és ezért meg kell teremteni az anyagi fedezeteket, illetve keresni a forrásokat, hogy mindezt sikerrel elvégezhessük.

Így tehát, nagy szükség van gyűjtés akciókra, kérve mindenkit, aki a szívén viseli a Magyar Cserkészet folyamatos menetét és szeretne adakozni itt bármikor megteheti oldalunkon.