(ARCHIV)_Park adatok

 

 

 

Archív írások:


Épül az új gyengélkedő a parkban

gyengelkedoA Sík Sándor Cserkészparkban szépen épül az új gyengélkedő épület. A Bocskai Rádió által készült egy 15 perces videó amin Kovács Gyuri, a park igazgatóhelyettes beszámol a munka halladásáról.  Szép mozgóképek az épület külsőjéről / belsőjéről a havas parkban december közepén készült.
A videó itt megtekinthető   

 


Cserkészparkunk bővült egy mellék telek vásárlással

Nagy örömmel közöljük a hírt, hogy lehetőségünk volt megvásárolni Sík Sándor Cserkészpark melletti telket. A múltban kaptunk engedélyt hogy használjuk ezt a földet, de mivel nem volt a miénk, korláttal járt. Idén a tulajdon eldöntötte hogy eladja, ami megadja nekünk a lehetőséget hogy elsajátítsuk és egyben biztosítsuk hogy továbbra is használhatjuk.
Hálásan fogadunk bármilyen támogatást arra a célra hogy ezt valósítsuk.

uj telek terkep 2


thermometernewNagyon sikeres pénzgyűjtő akció

Nagy örömmel és hálával jelentjük, hogy a Sík Sándor Cserkészpark 50. évforduló alkalmával beindított pénzgyűjtő akciónk elérte a célját 2014-ben!  A mai napig több mint $206,000-t gyűjtöttünk össze adományokból és pályázatokból a központi parkunk felújítására és fejlesztéséhez.
Elsősorban köszönjük mindazoknak a cserkészeknek, cserkészvezetőknek, csapatoknak, egyéneknek és szervezeteknek, akik adományaikkal sikeressé tették a több mint kétéves akciónkat.  Külön köszönet jár mindazoknak akik helybelileg toboroztak és rendezvényeket szerveztek a cserkészparkunk javára.
Bár ezt a külön pénzgyűjtést most lezárjuk, mindig szívesen fogadunk adományokat a park javára a Magyar Cserkész Alapon keresztül.
Itt röviden beszámolunk a teljesítményekről, nagy vonalokban, honnan kerítettük a pénzeket és eddig mire költöttük:   Beszámoló a pénzgyűjtő akcióról. 
Itt megtalálható az „Ezer”mesterek listája, azok akik ezer dollárt vagy többet adományoztak, és a lista azokról a csapatokról és cserkészszervezetekről, amik segítettek a célunkat elérni: “Ezer”mesterek listája.

 

2014 akadalyverseny 001

A 2014-es Akadályversenyen ünnepeltük a cs.park 50. évét!

Több mint ötven évvel ezelőtt, 1964. május 30-án, a központi Akadályversenyen avatták fel a Sík Sándor Cserkészparkot.  2014-ben, a május 24-25 hétvégén több mint 300 Magyar cserkész az Egyesült Államok és Kanada közép és kelleti partjáról részt vettek az Akadályversenyen és megünnepelték a park 50. évfordulóját.

Fényképek a 2014-es Akadályversenyről

Ha lenne képeid az elmúlt Akadályversenyről, vagy más eseményről ami a parkban történt, és megszeretnéd osztani velünk a park facebook oldalán, akkor küld el a képeket Lukács Tibor-hoz a ltiborba@gmail.com címére. 


Beszámoló az 1964-es avatásról /        

(A cikk eredetileg a “Magyar Cserkész” 1964. jún.-júl. számban jelent meg)

50. évf. emléktárgyak itt tekinthetők 


 

jubi_logo

2015 Központi Jubileumi Nagytábor

Felújult a 2015-ös Központi Jubileumi Nagytábornak a honlapja.  Kattins ide megtalálni minden információt a táborról!

The website for the 2015 Hungarian Scout Jamboree, which was held at our park, has been updated.  Click here to see all information about the camp (in Hungarian).

 

 

A Külföldi Magyar Cserkészet akadályversenynek,  regös hétvégének, a vezetőképző táboroknak, a nyári magyar iskolának és a magyar cserkészcsapatoknak a központi táborhelye.   

10993 County Road 15, Fillmore, NY 14735 

 

Gyors adat lap a Sík Sándor Cserkészparkról itt megtekinthető

Képek új épitményekről a parkban itt látható.